Senaste fynden

Vädret

Väder Aneby

Klubblokalen

Om klubben

NOK logo (2)

           

 

 

 

 

 

 

Den 27 april 1952 var det några Nässjöpojkar med kikare i näven som stod vid Tåkerns strand och föll så till den grad i hänryckning vid åsynen av bruna kärrhökens flykt över vassarna till rördrommens musik på bastuban att en av ynglingarna sänkte sin kikare till bröstet och sa:

-’Grabbar, vi måste bilda en förening. Det är på tiden med en klubb för fågelskådare i Nässjö.’

Pojkarna satte sej på en uppochnervänd Tåkern-eka och började resonera. Förslaget var bra, ansåg alla. En klubb skulle det bli. Inte behövde man ha en så sträng organisation med olika funktionärer, huvudsaken var att det blev en god kontakt mellan medlemmarna. Medlemsavgifter hade man ingen användning för. En ledare måste föreningen emellertid ha. Det blev inte lång diskussion om vem som skulle stå i spetsen. Alla var överens om att Gunnar Fransson var rätt man på den posten.

De som satt här och bestämde detta var Oliver Törnqvist, Ingemar Wahlström, Olle Ekenfall, Kurt Larsson och Martin Tidemar.

Föreningen skulle ha ett namn. Någon föreslog ’’Nässjö Ornitologiska Klubb’’ och detta godkändes.

1962 ändrades sedan namnet till ’’Nässjö Ornitologklubb’’.

 

Klubben försöker förverkliga sina uppgifter bland annat genom att stimulera till och arbeta med ornitologiska undersökningar, uppmärksamma fågelskyddsproblem, bistå myndigheter, organisationer och enskilda i ornitologiska frågor samt att anordna sammankomster och exkursioner. Klubben har idag ca 65 medlemmar och är verksam inom hela kommunen.

Vi hoppas att Du tycker att detta låter intressant och vill vara med som aktiv eller stödjande medlem. Medlemskap i klubben erhålles genom att betala in årsavgiften 120:- för 20 år och äldre, under 20 år betalar 40:- (ange vid inbetalning om du är under 20 år) och familjemedlemmar 20:- på bankgiro 5070-4725. Som medlem får Du klubbskriften Månadsbladet ett par gånger per år.

Styrelsen är vald enligt nedan:

Ordförande: Jan Pettersson, 070-6538807, janpetersson5110@gmail.com

Sekreterare: Jonny Wilhelmsson

Kassör: Martin Heinrich, mattin.heinrich@gmail.com

Ledamöter: Håkan Berglund, Anna-Karin Karlsson, Bengt Randholm, Jörgen Agerskov och Lars Rignell.

Tidskriftsansvarig: Jonny Wilhelmsson

 

Slit i fält!