Senaste fynden

Vädret

Väder Aneby

Klubblokalen

AOK Vårprogram 2018

aVårprogram 2018

 

25 Jan. Årsmöte. kl.18:30 OBS!ändrad plats. Årsmötet hålls i Sealed Airs kontor på Påtorpsvägen 2.

Klubben håller sitt årsmöte med årsmötesförhandling med bildvisning.
Klubben bjuder på fika.

10 februari

Resa till Garphyttan.

Vi åker på Hackspetts safari till Garphyttans nationalpark i Närke. En vitryggig hackspett har varit stationär på platsen hela vintern, späck är uppsatt för att locka den. Vi har även chans att få se tretåig hackspett och gråspett i nationalparken.

Anmälan till Björn Karlsson 0706070321 innan 9/2

Februari / mars . Kungsörnsinventering.

Skam den som ger sig, en återkommande programpunkt där vi bevakar troliga platser där kungsörn borde ha möjlighet att trivas. Spelflykt i slutet av februari och tidig mars är vad vi letar efter. Inventeringen samordnas i hela länet och troligtvis även i Kalmar och Östergötland.  Inga datum satta ännu men sista helgen i februari och de två nästkommande helgerna är de troliga, vädret styr val av dag-ar vilket vi kan bestämma tidigast torsdagen före aktuell helg. Räkna med inventeringstider som tidigare år, dvs mellan kl 10-14 och område som för oss är intressanta är nordöstra Aneby k:n/norra och östra Eksjö k:n.

Rutiner kring inventeringen, och lämpliga platser, kommer i samband med att det börjar närma sig.

 Februari / mars. Ugglor.

En stående programpunkt är att vi är ute för att lyssna på ugglor. Om intresse finns att följa med, hör av er till våra platsombud så kan nog en lämplig runda och kväll ordnas.

Aneby. Mats Thorin 070 2 628 798.

Eksjö. Håkan Sterner 0381 15 106 eller 070 5 721 026.

Tranås. Anders Ring. 070 3 544 772.

 

 

 1-Mars Bildvisning. 18:30

Vi tittar på medlemmarnas bilder.

Programpunkten bygger på att vi tillsammans har med oss bilder som vi vill visa upp eller där det finns frågetecken kring t.ex. artbestämning, så ta med bilder så har vi en trevlig innekväll tillsammans.

Vi träffas i nya klubblokalen och fikar som vanligt för en tia.

 

 

 

12-April. Nya Hyllingen Soffan 18:00.

Vi besöker den restaurerade sjön för att se nyanlända fåglar och kanske några ovanligare fåglar rastar. Vi träffas vid soffan och Mats Thorin tar oss med på en rundtur i området.

 

 

 

Slutet av april och maj. Ringmärkning.

Som tidigare årbedriver klubben ringmärkning vid Ralångens fågelstation. Det är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om svårbestämda fågelarter och det rör sig då företrädesvis om olika tättingar.

Beroende av väder sker detta lör. eller sön. Vill du vara med och hjälpa till vid ringmärkning, ring Mats Thorin 0702628798.

1-Maj. Kryssarresa.

Om det finns någon raritet att titta på inom rimligt avstånd så åker vi och tittar på den. Resten av dagen tillbringas på någon lämplig lokal i närheten. Om inget dykt upp så besöks någon känd fågellokal istället. Ring Björn Malmgren senast 28/4 om du vill följa med 0705654833.

5-Maj. Big sitt. 04:00-14:00

Vilken plats i Småland är den bästa för att se så många arter som möjligt på tio timmar och orkar du hålla ut så länge. Det gäller att tänka till, välja en plats där man kan få med både fåglar från skogen, jordbrukslandskapet, våtmark och urban miljö samtidigt som man bör ha goda möjligheter att hålla koll på sträckande fågel. Tålamod, en stor matsäck och trevliga kamrater rekommenderas. Ställer du/ni upp anmäler du/ni detta till Mats Thorin. Tele 0702628798.

 

20-maj. Ölandsresa.

En resa till Öland och om intresse finns kan det bli en tvådagarsresa. Den bästa tiden på Öland med massor av fågel på väg mot norr. Anmälan till Peter Hörenius som behöver ha in anmälan 15/5 om tvådagarsresa är aktuell/blir av Telefon 0702304198.

Juni. Nattfjärilar.

Även denna försommar kommer vi att lysa på någon utvald plats. Det gäller att träffa rätt med vädret, varmt och vindstilla är det bästa. Ränneslätts sandhed har visat sig ha många arter som i övrigt saknas på höglandet. Kanske blir det där eller har någon något bättre förslag. Håll utkik i vårt forum ang. tid och plats om du/ni vill delta.

OBS!

Medlemsavgift 2018. Vuxen 100: – Barn 50: – Familjemedlem 10: –

Klubbens plusgiro är 86 00 61-1